מצרכים ל -6 מנות
למלית תפוחים
3 תפוחים ירוקים (510 גר')
כף סוכר חום (17 גר')
קורט קינמון
כפית קורנפלור (4 גר')
כפית חמאה (5 גר')
לבלילת דפי אורז
12 דפי אורז עגולים בקוטר 22 ס”מ (96 גר')
1 ביצה גדולה
3/4 כוס מים
קורט מלח
כפית סוכר חום בהיר (7 גר')
אופן הכנה
מכינים מלית תפוחים: קולפים את התפוחים, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים דקים (לא דקים מידי). שמים בצלחת על התפוחים סוכר, קינמון וקורנפלור ומערבבים. מכניסים למיקרוגל למשך 3.5-4 דקות עד שהתפוחים מתרככים מעט. מקררים 2 דקות לפני שממשיכים.
מכינים את השטרודל: שמים בתבנית או צלחת שגדולה יותר מקוטר דפי האורז את הביצה, המים, המלח והסוכר ומערבבים עם מזלג.
מחממים תנור לחום של 200 מעלות. טובלים שני דפי אורז יחד בבלילת הביצה והמים 2-3 דקות עד שהדף רך וגמיש. מניחים נייר אפייה שעליו נעבוד ובמקביל לרפד תבנית בנייר אפייה. מרימים את דפי האורז ומנערים אותם כדי להיפטר מעודפי הבלילה. מניחים את הדפים על נייר האפייה שעליו עובדים, מניחים מעט ממלית התפוחים, מקפלים משני הצדדים ומגלגלים למעין רולדה.
מניחים את השטרודל על תבנית האפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות 30-35 דקות, עד שהשטרודל מקבל צבע זהוב עמוק והוא קריספי למגע.
מוציאים מהתנור, מחכים 2 דקות, מפדרים באבקת סוכר ואוכלים מייד.
מפזרים אבקת סוכר מעל.
ערכים תזונתיים: לגרסא האפויה:
816 קלוריות
13 חלבון
172 פחמימה
16 שומן
מנה אחת נחשבת כ
3/4 מנת פחמימה