את עוגיות הבוטנים האלו קל מאוד להכין, הן מספקות פתרון למשהו מתוק לצד הקפה של הבוקר או משהו מתוק אחר הצהריים.
מצרכים :
כף חמאת בוטנים טבעית
200 גרם בוטנים
1/2 כוס סוכר חום
1.5 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
ביצה גדולה אחת
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
1. להכניס את הבוטנים למעבד מזון או לקצוץ אותם דק דק. מוציאים 3 כפות מהבוטנים לקערה קטנה ושומרים בצד. מוסיפים את הסוכר לבוטנים שנותרו במעבד המזון, וממשיכים לעבד עד שהבוטנים טחונים דק (היזהרו מעיבוד יתר. שלא ייהפך לסוג של משחה). מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומעבדים כמה שניות נוספות.
2. טורפים את הביצה עם תמצית הווניל, ומוסיפים למעבד המזון יחד עם חמאת הבוטנים. מעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים את הבצק לצלחת.
3. מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה. מחממים את התנור ל 170 מעלות.
4. מודדים חצאי כפות מהתערובת ומגלגלים ל11 כדורים. טובלים צד אחד של כל כדור בבוטנים הקצוצים השמורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית המרופדת כשהצד הטבול בבוטנים כלפי מעלה. משאירים רווחים של כמה ס"מ בין כדור לכדור. משטחים את הכדורים מעט ואופים במשך 15-12 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 9 דקות, כדי להבטיח אפייה אחידה) רק עד שהעוגיות מתחילות להשחים ומרכזן יבש למגע. מצננים כ 10 דקות.
*ערך תזונתי לעוגייה בודדת:
170 קלוריות
6 חלבון
14 פחמימה
9 שומן
כל עוגייה נחשבת כ
חצי מנת פחמימה+ חצי מנת שומן