טורטיה חלבון

מצרכים:
לבלילה:
קופסאת טונה במים
ביצה
25 גרם שיבולת שועל
גבעול סלרי שלם
חופן כוסברה
חופן עלי תרד
כל ירק שאתם אוהבים (שמיר, בצל ירוק, מנגולד, כרישה וכד׳)
מלח
פלפל
 
תוספות:
2 ביצים
כף גבינת סימפוניה 5%
מלפפון
עגבניה
כל ירק לבחירה

אופן הכנה:
טוחנים את כל המצרכים למעט השיבולת שועל במעבד מזון עד למרקם עיסתי.
מוסיפים את השיבולת שועל ומערבבים. (שימו לב, אם בחרתם בירקות עם הרבה נוזלים תסננו טיפה. הבלילה צריכה לצאת סמיכה).
 מניחים נייר אפיה על טוסטר ושופכים את הבלילה על חצי מהנייר אפייה ומשטחים לעובי של חצי ס״מ בערך, מקפלים את הנייר מעל למניעת הידבקות וסוגרים את הטוסטר עד שהכל משחים.
(אם הטוסטר קטן ניתן לחלק את הבלילה ל2 שלא יצא עבה מדי)
בזמן הזה מכינים חביתה מ2 ביצים במחבת בינונית שתצא דקה.
זה השלב שאתם מוציאים ומורחים גבינה, מניחים חביתה, ירקות לבחירה בקצה ומתחילים לגלגל כמו טורטיה. בתיאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 516
חלבון – 56
פחמימה – 20
שומן – 23
ערכים לפי מבפ – 1.5 מבפ חלבון + 0.5 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה