מצרכים ל-2 קרואסונים:
6 דפי אורז
2 ביצים
50 מל חלב 1%
כף ממתיק נוזלי סוכרלוז
תמצית וניל
חצי כפית אבקת אפייה
סוכר חום של סוויטאנגו למעלה (אופציונלי)
לקישוט:
אבקת סוכר סוויטנגו
*ניתן להוסיף נוטלה כפינוק יומי
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה, מערבבים ביצים, חלב, ממתיק, תמצית וניל ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה.
טובלים כל דף אורז בתערובת ומניחים שלושה דפים זה על זה ליצירת שכבה עבה.
גוזרים את השכבה לשלושה חלקים כך שהחלק האמצעי בצורת משולש. מניחים את שני החלקים האחרים – אחד באלכסון ואחד בצורה אופקית מעל המשולש, כך שיחזקו את המבנה.
מגלגלים את הבצק לצורת קרואסון, מפזרים מעל סוכר חום של סוויטאנגו (אופציונלי), ומעבירים לאפייה.
אופים במשך 15-20 דקות, עד שהקרואסון תופח ומזהיב.
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל אבקת סוכר של סוויטאנגו. ניתן להוסיף נוטלה כפינוק יומי. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 378
חלבון – 18
פחמימה – 49
שומן – 11
ערכים לפי מבפ ליחידה – 0.25 מבפ חלבון + 0.75 מבפ פחמימה