מצרכים ל2 מנות:
2 דפי פילו
2 נתחי סלמון במשקל 150 כל אחד
50 גרם פטריית שמפניון חתוכה לפרוסות
50 גרם שעועית ירוקה
80 מל צילי מתוק דל קלוריות 64 קל פר 100 גרם
כפית סויה דלת קלוריות
40 גרם סילאן
קורט מלח הימלאיה
כפית מיץ לימון
14 גרם שקדים פרוסים או קצוצים לקישוט אחרי האפייה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מניחים דף פילו על משטח עבודה, מרססים בשכבה דקה של שמן זית ומניחים עליו את הדף השני. חותכים את הדפים לשני חלקים שווים.
מסדרים פרוסות פטריות בשורה במרכז כל חלק ומניחים מעליהן את נתחי הסלמון. מקפלים את שולי דפי הפילו מסביב לסלמון בצורת סירה, תוך השארת מעט רווח. מוסיפים שעועית ירוקה בצדי הנתחים.
בקערה נפרדת, מערבבים את הצ'ילי המתוק, הסויה, הסילאן, המלח ומיץ הלימון עד לאיחוד. יוצקים באופן שווה על שני נתחי הסלמון.
מפזרים מעל שקדים פרוסים ומכניסים לתנור לאפייה של 25 דקות, עד שהסלמון מוכן ודפי הפילו זהובים ופריכים. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1112
חלבון – 72
פחמימה – 182
שומן – 94
ערכים לפי מבפ ליחידה – 1 מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן