סושי סלמון שקדים ודבש

מצרכים ל2 רולים –
250 גרם אורז סושי מבושל לפני תיבול
24 מל חומץ אורז 
12 מל מירין
4 גרם ממתיק סוויטנגו
חצי כפית מלח הימלאיה
2 דפי אצת נורי

למילוי:
100 גרם סלמון נא חתוך לרצועות דקות (לקנות אך ורק מדגייה, להדגיש שזה דג לאכול נא. לקנות באותו היום שתרצו לאכול)
80 גרם בטטה קלויה – חתוכה לרצועות דקות 
60 גרם אבוקדו – פרוס לרצועות דקות 

לקישוט למעלה:
100 גרם סלמון נא פרוס דק (לצריבה)
20 גרם שקדים פרוסים קלויים 
18 גרם דבש לזילוף מעל

אופן הכנה:
להכנת אורז הסושי, מבשלים את האורז ביחס של 1:1.2 מים, עד שהמים נספגים והאורז מוכן.
בינתיים, מכינים את תיבול האורז: מחממים על אש בינונית חומץ אורז, מירין, ממתיק ומלח, מערבבים עד להמסה מלאה. כשהאורז מוכן, שוקלים 250 גרם ממנו ויוצקים עליו בהדרגה את תערובת התיבול תוך ערבוב עדין בעזרת כף עץ. מצננים לטמפרטורת החדר לפני ההרכבה.
לקראת הגלגול, קולים את הבטטה בתנור שחומם מראש ל-200°C במשך כ-20 דקות, עד שהיא רכה ומתוקה.
להרכבת הרול, מניחים את אצת הנורי על מחצלת סושי כשהצד המחוספס כלפי מעלה. מפזרים 125 גרם אורז מתובל בשכבה דקה ואחידה, תוך השארת שוליים של 1 ס"מ בחלק העליון.
מסובבים את האצה כך שהאורז יהיה כלפי מטה (לאינסייד אאוט). במרכז הרול מניחים 50 גרם סלמון נא, 40 גרם בטטה קלויה ו-30 גרם אבוקדו. מגלגלים בעדינות עם המחצלת ומהדקים היטב.
להוספת סלמון צרוב וטופינג, מניחים על הרול 50 גרם סלמון נא פרוס כך שיכסה אותו לחלוטין. צורבים בעדינות בעזרת מבער עד שהסלמון משנה צבע ומקבל קריספיות קלה.
מפזרים מעל 10 גרם שקדים קלויים ומזלפים 9 גרם דבש בנגיעות עדינות. טובלים סכין חדה במים וחותכים את הרול ל-8 חתיכות שוות. בתיאבון!

ערכים תזונתיים לרול אחד:
קלוריות – 574
חלבון – 26
פחמימה – 64
שומן – 23
ערכים לפי מבפ לרול – מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן

 

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה