פסטה בולונז ב12 דקות עבודה

מצרכים למנה אחת:
150 גרם פסטה מבושלת (60 גרם לפני הרתחה) 
150 גרם רוטב עגבניות של יד מרדכי 
130 גרם בשר טחון מספר 4
35 גרם בצל 
ספריי שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה – לפי הטעם

אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח במשך 8 דקות, מסננים ושומרים בצד.
במקביל, מחממים מחבת על אש בינונית-גבוהה ומוסיפים את הבצל הקצוץ והבשר הטחון. מבשלים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה צבע לחלוטין.
מוסיפים את רוטב העגבניות והתבלינים, מערבבים היטב (אם תרצו את הרוטב פחות סמיך – הוסיפו קצת מים לדילול הרוטב, אפשר גם מי פסטה) ומבשלים עוד 3 דקות עד שהרוטב נספג היטב בבשר. 
ניתן לערבב את הרוטב עם הפסטה או למזוג אותו מעל – לפי ההעדפה.

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 455
חלבון – 31
פחמימה – 56
שומן – 6
ערכים לפי מבפ – מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה