מצרכים:
12 דפי אורז
50 גרם גבינה צהובה 9%
גביע סימפוניה 5%
2 ביצים
אופן ההכנה:
חותכים את הגבינה לריבועים קטנים/ מגרדים.
מטגנים פטריות/בצל עם קצת תרסיס שמן, מוסיפים זעתר מלח פלפל ומערבבים עם הסימפוניה והגבינה הצהובה יחד עם ביצה טרופה אחת.
לוקחים דף אורז, משרים אותו כמה שניות במים עד שמתרכך. מניחים 2 דפי אורז אחד על השני מעל משטח שטוח ובמרכזו שמים את הבלילה, סוגרים מהצדדים את דף האורז ומניחים הפוך בתבנית. מורחים מעל ביצה וקצת שומשום/קצח ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד שהבורקסים משחימים.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 675
חלבון – 59
פחמימה – 48
שומן – 37
ערכים לפי מבפ ל3 יחידות – מבפ חלבון + מבפ פחמימה