מצרכים ל-2 מנות:
50 גרם בצל פרוס לרצועות
ספריי שמן זית
חבילת תרד שטופה היטב ללא גבעולים
גביע קוטג 3%
150 מל שמנת 9%
מלח פלפל שום גבישי אגוז מוסקט
4 ביצים
בצל קצוץ לקישוט
אופן ההכנה:
מרססים מחבת בינונית בספריי שמן זית ומטגנים קלות את הבצל הפרוס עם התרד, עד שהתרד מצטמצם והבצל מזהיב.
טוחנים בבלנדר את הקוטג', השמנת והתבלינים עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת למחבת עם הבצל והתרד ומערבבים קלות.
יוצרים חורים קטנים בעזרת מרית ושוברים לתוכם את הביצים. מכסים ומבשלים במשך 3-10 דקות, בהתאם למידת העשייה הרצויה של הביצים.
ערכים לכל הכמות:
קלוריות: 760
חלבון: 65.5
פחמימה: 21.3
שומן: 32
ערכים לפי מבפ – 2 מבפ חלבון+ 1.5 מבפ שומן