הקיץ בשיאו – הגוף נבנה, הרשתות גועשות, והמנגל? תמיד מוכן לפעולה. וואלה כמו שקיץ צריך להיראות. אבל בין קוביות בבטן לסטייק על הגריל, צריך לעצור לרגע ולשאול: איך שומרים על התהליך גם כשחוגגים?
קודם כל: להבין את הבעיה
על האש נראה תמים – חלבון, ירקות, בשר איכותי – אבל בפועל, מדובר במוקש קלורי אם לא מתנהלים כמו שצריך. הנה כמה מהבעיות הכי נפוצות ופופולריות.
- בשרים שוחים בשמן, תיבולים בלתי מדודים, ובחירה אקראית של נתח יכולה להפיל תפריט שלם.
- פיתות? פצצה פחמימתית. פיתה אחת = מב״פ וחצי פחמימה. בלי לשים לב, סגרת אחוז יפה מהפחמימה היומית שלך מהתפריט. בחיטוב? באסה. במסה? קלאסה.
- סלטים? לא תמימים. שמן, טחינה, מיונז – הכל נספר. ומיותר לדבר על הקושי שזה מוסיף למערכת העיכול.
- קינוחים, פיצוחים, אלכוהול – רפאים קלוריים שלא נספרים בראש אבל נספרים חזק בגוף. תאמינו לי, גם ערכים שאנחנו לא סופרים, בסופו של דבר נספרים.
שתי גישות לניהול האירוע. תקשיבו לנו, ותהיו מקצוענים.
- צ׳יט מתוכנן – נהנים, משתחררים, שומרים על מידה. לא כל שבוע, ולא בהגזמה. מי שבוחר באופציה הזו, שיהנה לו כמובן.
- שיטה חכמה (שגם מאפשרת להינות מכל העולמות) – היערכות מראש עם בשרים מהתפריט, תחליפים חכמים, ודיוק שמאפשר לשלב את העל האש בתהליך בלי לוותר על כלום.
בשרים מומלצים:
- פילה, סינטה, שייטל, חזה עוף, כבד, שווארמה הודו – עד 130 גרם למב״פ חלבון. עם יד על הלב, גם הכי טעימים.
- פרגיות, לבבות עוף – כ-100 גרם למב״פ חלבון.
- דגים? לגמרי הולך. ולגמרי מומלץ.
פחמימות:
- פיתה = 65 גרם למב״פ. תחשבו כמו מאמנים, לא כמו רעבים.
ירקות ורטבים:
- חציל, עגבנייה, בצל, גמבה על האש = חגיגה.
- רוטב? היינץ ללא סוכר, מיונז לייט במידה. עדיף רוטב שמכיל פחות מ־90 קלוריות ל־100 גרם.
מתוקים ושתייה:
- מתוקים? האפליקציה מלאה בקינוחים תואמים תפריט.
- שתייה? מים. הכי פשוט, הכי חכם.
- אלכוהול? מיותר. דחוס קלורית, מאט בניית שריר. אם אתה חזק מנטלית – תוותר. אם אתה צריך את זה בשביל האווירה – דבר איתנו, יש פתרונות.
טיפים מקצועיים לסיום:
- שתו הרבה מים. שובע, עיכול, אנרגיה, והובלה של פחמימה למקומות הנכונים.
- שלבו ירקות בכל צורה. חיים, צלויים, סלטים. תורם לתחושת השובע, ומיקרונוטרייאנטים מצוינים למערכת העיכול שלנו.
- תגוונו בבשרים. תשמרו על עניין בצלחת. כולנו אוהבים גיוון של כל טוב.
- אל תגיעו מורעבים. שמרו 2-3 מנות לעל האש, תאכלו סביב זה. בדיוק כמו שלא תגיעו לקניות בסופר רעבים, לא צריך לתת לעין להתחיל לאכול גם. הראש שולט, לא הרגש.
מעבר לזה – תמיד תזכרו: על האש זה לא תירוץ להחליק אחורה – זו הזדמנות להוכיח שלקחתם בעלות על הגוף שלכם. תגיעו עם מיינדסט של מקצוענים, תתנהלו בהתאם – ותצאו גם שבעים, גם מרוצים, וגם עם קוביות באופק.
תאכלו חכם, תתאמנו חזק – והמטרות בהישג יד. בתיאבון!