מצרכים ל- 3 מאפים –
6 דפי אורז
2 ביצים
30 מל חלב
300 גרם תפוחים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
כף מיץ לימון
חצי כפי קינמון
3 כפיות ממתיק סוכר סוויטנגו
לקישוט – אבקת סוכר סוויטנגו
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה, מערבבים את קוביות התפוחים עם מיץ לימון, ממתיק וקינמון, ומשאירים בצד לספיגת טעמים.
בקערה נפרדת, מקשקשים ביצים עם חלב. טובלים כל דף אורז בתערובת ומחברים שני דפי אורז יחד ליצירת בסיס עבה יותר לכל מאפה.
מניחים במרכז כל בסיס שכבה שווה של מלית התפוחים, מקפלים לחצי לצורת חצי עיגול ומהדקים בעדינות את השוליים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהמאפה קריספי וזהוב.
לאחר האפייה, ניתן לקשט באבקת סוכר של סוויטאנגו. בתיאבון!
ערכים לכל הכמות:
קלוריות – 514
חלבון – 18.2
פחמימה – 86
שומן – 11.7
ערכים לפי מבפ ליחידה – 1/4 מבפ חלבון + 2/3 מבפ פחמימה