על האש כמו מקצוענים – המדריך המלא למתאמן המתחטב

הקיץ בשיאו – הגוף נבנה, הרשתות גועשות, והמנגל? תמיד מוכן לפעולה. וואלה כמו שקיץ צריך להיראות. אבל בין קוביות בבטן לסטייק על הגריל, צריך לעצור לרגע ולשאול: איך שומרים על התהליך גם כשחוגגים?

קודם כל: להבין את הבעיה

על האש נראה תמים – חלבון, ירקות, בשר איכותי – אבל בפועל, מדובר במוקש קלורי אם לא מתנהלים כמו שצריך. הנה כמה מהבעיות הכי נפוצות ופופולריות.

  • בשרים שוחים בשמן, תיבולים בלתי מדודים, ובחירה אקראית של נתח יכולה להפיל תפריט שלם.
  • פיתות? פצצה פחמימתית. פיתה אחת = מב״פ וחצי פחמימה. בלי לשים לב, סגרת אחוז יפה מהפחמימה היומית שלך מהתפריט. בחיטוב? באסה. במסה? קלאסה.
  • סלטים? לא תמימים. שמן, טחינה, מיונז – הכל נספר. ומיותר לדבר על הקושי שזה מוסיף למערכת העיכול.
  • קינוחים, פיצוחים, אלכוהול – רפאים קלוריים שלא נספרים בראש אבל נספרים חזק בגוף. תאמינו לי, גם ערכים שאנחנו לא סופרים, בסופו של דבר נספרים.

שתי גישות לניהול האירוע. תקשיבו לנו, ותהיו מקצוענים.

  1. צ׳יט מתוכנן – נהנים, משתחררים, שומרים על מידה. לא כל שבוע, ולא בהגזמה. מי שבוחר באופציה הזו, שיהנה לו כמובן.
  2. שיטה חכמה (שגם מאפשרת להינות מכל העולמות) – היערכות מראש עם בשרים מהתפריט, תחליפים חכמים, ודיוק שמאפשר לשלב את העל האש בתהליך בלי לוותר על כלום.

בשרים מומלצים:

  • פילה, סינטה, שייטל, חזה עוף, כבד, שווארמה הודו – עד 130 גרם למב״פ חלבון. עם יד על הלב, גם הכי טעימים.
  • פרגיות, לבבות עוף – כ-100 גרם למב״פ חלבון.
  • דגים? לגמרי הולך. ולגמרי מומלץ.

פחמימות:

  • פיתה = 65 גרם למב״פ. תחשבו כמו מאמנים, לא כמו רעבים.

ירקות ורטבים:

  • חציל, עגבנייה, בצל, גמבה על האש = חגיגה.
  • רוטב? היינץ ללא סוכר, מיונז לייט במידה. עדיף רוטב שמכיל פחות מ־90 קלוריות ל־100 גרם.

מתוקים ושתייה:

  • מתוקים? האפליקציה מלאה בקינוחים תואמים תפריט.
  • שתייה? מים. הכי פשוט, הכי חכם.
  • אלכוהול? מיותר. דחוס קלורית, מאט בניית שריר. אם אתה חזק מנטלית – תוותר. אם אתה צריך את זה בשביל האווירה – דבר איתנו, יש פתרונות.

טיפים מקצועיים לסיום:

  • שתו הרבה מים. שובע, עיכול, אנרגיה, והובלה של פחמימה למקומות הנכונים.
  • שלבו ירקות בכל צורה. חיים, צלויים, סלטים. תורם לתחושת השובע, ומיקרונוטרייאנטים מצוינים למערכת העיכול שלנו.
  • תגוונו בבשרים. תשמרו על עניין בצלחת. כולנו אוהבים גיוון של כל טוב.
  • אל תגיעו מורעבים. שמרו 2-3 מנות לעל האש, תאכלו סביב זה. בדיוק כמו שלא תגיעו לקניות בסופר רעבים, לא צריך לתת לעין להתחיל לאכול גם. הראש שולט, לא הרגש.

מעבר לזה – תמיד תזכרו: על האש זה לא תירוץ להחליק אחורה – זו הזדמנות להוכיח שלקחתם בעלות על הגוף שלכם. תגיעו עם מיינדסט של מקצוענים, תתנהלו בהתאם – ותצאו גם שבעים, גם מרוצים, וגם עם קוביות באופק.

תאכלו חכם, תתאמנו חזק – והמטרות בהישג יד. בתיאבון! 

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה