סופגניות דלות קלוריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מצרכים

500 גרם קמח
25 גרם שמרים טריים
1/2 שקית אבקת אפייה

75 גרם סוכר

חצי כפית מלח
3 ביציםL

120 מ"ל חלב

75 גרם חמאה

חצי כפית מלח
כף ליקר תפוזים/רום/ברנדי

גרידת לימון מחצי לימון

אופן ההכנה

בקערת מיקסר מערבבים טוב קמח, אבקת אפייה ושמרים.
מוסיפים ביצים, חלב, סוכר, ליקר, קליפת לימון ומפעילים עם וו לישה על מהירות נמוכה עד להיווצרות הבצק.
מוסיפים את המלח ונותנים עוד כ-5 דקות לישה עד קבלת בצק אחיד וטיפה דביק.
מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח כ40 דקות במקום חמים.

לאחר תפיחה ראשונה יוצרים 22 כדורים שווים ומניחים במרווחים על נייר אפייה משומן קלות בתרסיס שמן.
נותנים לכדורים לנוח עוד כ20 דקות.
על כיריים מרתיחים סיר מים (כ4 ליטר) עם 30 גרם סוכר, לאחר שהמים מבעבעים טובלים את הכדורים כדקה כל צד ומניחים חזרה לתבנית.

מברישים בביצה טרופה מדוללת בקצת מים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל170 מעלות,    ל10-15 דקות עד השחמה.

לתערבות התות- לוקחים ריבה ומדללים עם מים חמים ומזריקים בעזרת מזרק (5 מ"ל) באמצע הסופגנייה.


כל מנה נחשבת כ
מנת פחמימה אחת.

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה