קרפצ׳יו סלק וגבינות

מצרכים ל-2 מנות:
360 גרם סלק טרי לא קלוף (3 יחידות בערך)
30 גרם סילאן 100% תמרים ללא תוספת סוכר
10 מל שמן זית
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית מלח דק או גס
50 גרם גבינה בולגרית 5%
30 גרם גבינת לאבנה 5%
20 גרם צנוברים
20 גרם אגוזי מלך

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
עוטפים את הסלקים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, אופים בערך שעה עד שהסלקים רכים.
נותנים לסלקים להתקרר חצי שעה לפחות (בתוך החבילה).
פותחים את החבילה ומסירים את הקליפה.
פורסים את הסלקים דק ככל הניתן עם סכין או מנדולינה.
על צלחת גדולה מסדרים את פרוסות הסלקים בצורה חופפת אחת אחרי השנייה ככה שהן מכסות כמעט את כל הצלחת.
מזלפים מעל סילאן, שמן זית ומיץ לימון, מתבלים במלח ואז מפזרים מעל גבינה בולגרית, גבינת לאבנה, צנוברים ואגוזי מלך.
מגישים מיד,רצוי יחד עם לחם. בתאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 674
חלבון – 26
פחמימה – 71
שומן – 36
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל-2 מנות – 0.25 מבפ חלבון + 0.75 מבפ פחמימה + 1 מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה