מצרכים ל-2 מנות:
80 גרם פסטה יבשה
מים להרתחה והכנת הפסטה
250 מל שמנת 9% תנובה
100 גרם פטריות טריות חתוכות
100 גרם בטטה מקולפת וחתוכה לקוביות בינוניות
ספריי שמן
100 גרם גבינה צהובה 9%
אופן הכנה:
מבשלים את הפסטה במים רותחים במשך 8 דקות, עד לריכוך. במקביל, מכינים את הרוטב.
מחממים מחבת על אש בינונית, מרססים מעט ספריי שמן ומטגנים את הבטטה והפטריות במשך כמה דקות. מוסיפים 40 מ"ל מים, מערבבים ומבשלים עד שהמים נספגים והבטטה מתרככת.
מוסיפים למחבת את השמנת והתבלינים, מבשלים עד שהרוטב מצטמצם מעט. מוסיפים את הפסטה המבושלת ואת הגבינה הצהובה, מערבבים היטב עד שהגבינה נמסה והרוטב מצפה את כל הפסטה. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 878
חלבון – 51
פחמימה – 90
שומן – 33
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 מנות – 0.5 מבפ חלבון + 1 מבפ פחמימה + 1 מבפ שומן