מצרכים ל 2 מנות:
כוס אורז עגול לסושי
ספריי שמן זית
כוס וחצי מים רותחים
150 גרם סלמון
40 מל חומץ אורז
100 מל מים
כף ממתיק סוויטאנגו
חצי כפית מלח הימלאיה
בצל שאלוט אחד פרוס לרצועות ומושרה במי קרח
40 מל רוטב סויה דל קלוריות
פלפל לבן טחון ומלח לפי הטעם
כפית סריראצ׳ה דלת קלוריות
לרוטב:
30 גרם מיוקל
כפית סריראצ׳ה דלת קלוריות
כתוספת:
160 גרם אבוקדו
5 גרם שומשום
אופן הכנה:
מחממים סיר קטן על חום בינוני ומרססים מעט ספריי שמן. מוסיפים את האורז היבש ומטגנים קלות במשך 1-2 דקות. יוצקים מים רותחים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. ברגע שהמים רותחים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר עם מכסה עטוף במגבת, ומבשלים במשך 18-20 דקות, עד שהאורז סופג את כל הנוזלים.
בזמן שהאורז מתבשל, מכינים את תמיסת התיבול: מחממים סיר קטן על חום נמוך, יוצקים חומץ אורז, מים, ממתיק סוויטאנגו ומלח הימלאיה. מערבבים היטב עד להמסה מלאה, מכבים את האש ומשאירים בצד.
כשהאורז מסיים את הבישול, שוקלים 400 גרם ממנו ומעבירים לקערה נפרדת. יוצקים מעליו את תמיסת התיבול החמימה ומערבבים בעדינות עם כף עץ כדי לא לשבור את גרגרי האורז. מעבירים את האורז למשטח שטוח (כגון קרש חיתוך או מגש רחב) כדי להאיץ את תהליך הקירור.
להכנת הסלמון המתובל, חותכים את הסלמון לקוביות קטנות בגודל 1.5 ס"מ ומעבירים לקערה. מוסיפים בצל שאלוט פרוס, רוטב סויה דל קלוריות, פלפל לבן, מלח הימלאיה וסריראצ'ה דלת קלוריות. מערבבים בעדינות עד שכל קוביות הסלמון מצופות היטב בתיבול, ומשאירים לנוח במשך 10 דקות לספיגת טעמים.
להכנת הרוטב, מערבבים מיוקל עם סריראצ'ה דלת קלוריות עד לקבלת מרקם אחיד.
להרכבת המנה, מניחים בכל קערה 200 גרם אורז, חצי ממנת הסלמון, 80 גרם אבוקדו, בצל ירוק קצוץ, 5 גרם שומשום, ועשבי תיבול (כגון נענע וכוסברה). יוצקים מעל חצי מהרוטב. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 762
חלבון – 81
פחמימה – 134
שומן – 72
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 מנות- 0.75 מבפ חלבון + 0.75 מבפ פחמימה + 0.75 מבפ שומן