מצרכים לפס אינגלייש קייק:
250 גרם בננות
2 ביצים
ממתיק סוכרלוז
כפית אבקת אפייה
120 גרם חמאת בוטנים טבעית
50 גרם קמח
50 גרם קוואקר
3 כפות קפה נמס + 5 כפות מים רותחים
אופציונלי – 20 גרם שוקולדצ'יפס סוויטנגו לפיזור מלמעלה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות ובינתיים מועכים את הבננות עם מזלג, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים עד לאיחוד.
מעבירים את הבלילה שנוצרה לתבנית אינגלייש קייק שרוסס עלייה מעט ספריי שמן לפני, ומוסיפים מעט שוקולדצ'יפס.
אופים כ25 דקות עד שהקיסם לח אך לא נוזלי מעט. ניתן לקשט עם מעט אבקת סוכר של סוויטנגו.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1555
חלבון – 63
פחמימה – 149
שומן – 82
ערכים לפי מבפ לכל העוגה – 5 מבפ פחמימה + 1 מבפ חלבון + 3.5 מבפ שומן