מצרכים ל8-9 יחידות:
540 גרם בטטה
30 מל שמנת לבישול 9%
50 גרם קמח
מלח פלפל שום גבישי פפריקה מתוקה אגוז מוסקט
תרסיס שמן זית
לרוטב:
גביע קוטג 3%
קופסת שמנת סימפוניה 5%
מלח פלפל
כף מיץ מלימון סחוט
כף עירית קצוצה דק
אופן הכנה:
מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים רותחים עד לריכוך, כ-20 דקות. מסננים היטב ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים שמנת לבישול, מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט, ולשים בידיים עד לקבלת מרקם חלק יחסית. ניתן להשתמש במעבד מזון לתוצאה חלקה יותר. מוסיפים את הקמח וממשיכים ללוש עד לקבלת תערובת אחידה.
מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים מעט שמן זית. יוצרים לביבות בעזרת כף ומניחים במחבת. מטגנים במשך כ-2 דקות מכל צד, עד להזהבה.
להכנת הרוטב, טוחנים בבלנדר את השמנת סימפוניה והקוטג' עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. מעבירים לקערה, מוסיפים מלח, פלפל, מיץ לימון סחוט ועירית קצוצה, ומערבבים היטב.
מגישים את הלביבות לצד הרוטב. בתיאבון!
ערכים תזונתיים לכל הכמות כולל הרוטב:
קלוריות – 1088
חלבון – 62
פחמימה – 161
שומן – 21
ערכים לפי מבפ – 2 מבפ חלבון + 4 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן