מצרכים ל2 מנות:
260 גרם חזה עוף טחון
מלח, פלפל, פפריקה, שום גבישי – לפי הטעם
8 גרם קורנפלור
ביצה 1
40 גרם פירורי לחם ו10 גרם ושומשום מעורבב ביחד לציפוי
לפירה:
360 גרם תפוח אדמה חתוך, מקולף ומבושל
10 גרם שמן זית
מלח, פלפל
אופן הכנה:
מבשלים תפוחי אדמה קלופים וחתוכים במים רותחים עם מעט מלח 15–20 דקות, עד שהם רכים.
מסננים, מוסיפים 10 גרם שמן זית, מלח ופלפל, ומועכים לפירה. אם תרצו מרקם ממש חלק אפשר לטחון במעבד מזון.
מערבבים חזה עוף טחון עם תבלינים וקורנפלור, מחלקים ל-6 כדורים שווים (45 גרם כל אחד).
טורפים ביצה, טובלים את הכדורים ומצפים בפירורי לחם ושומשום.
מכניסים לאייר פרייר או לתנור שחומם ל-180 מעלות ל-15–20 דקות, עד שהם קריספיים ומוכנים.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 944
חלבון – 75
פחמימה – 98
שומן – 26
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 מנות – מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה