מצרכים ל4 מנות:
560 גרם דג אמנון מושט (כל פרוסה 140 גרם)
מיץ לימון סחוט
ספריי שמן זית
120 גרם רסק עגבניות
גמבה אחת חתוכה לרצועות
3 שיני שום מקולפים
פלפל חריף לפי הטעם
מלח פלפל פפריקה מתוקה שום גבישי
אופן הכנה:
שוטפים את הדגים, סוחטים מעליהם מעט מיץ לימון ומשאירים בצד לספיגת טעמים.
מרססים מעט ספריי שמן בסיר רחב ומטגנים את הגמבה, השום והפלפל החריף במשך 3-4 דקות, עד לריכוך קל. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב.
בקערה נפרדת, מערבבים את התבלינים עם מים ושמן זית, יוצקים לתוך הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 8 דקות.
מוסיפים את הדגים, מכסים אותם ברוטב בעזרת כף, ומומלץ לקשט בפרוסות לימון וכוסברה. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 12-18 דקות, עד שהדג רך ומוכן.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 728
חלבון – 117
פחמימה – 32
שומן – 15
ערכים לפי מבפ למנה – 1 מבפ חלבון