מצרכים:
60 גרם לחם אנגל בסגנון אמריקה (2 פרוסות)
50 גרם שמנת סימפוניה
100 גרם סלמון מעושן
2 ביצים
לרוטב בנדיקט:
30 גרם יוגורט יווני 6.5%
חלמון ביצה
חצי כפית מיץ לימון
קצת גרידת לימון
מלח פלפל
אופן הכנה:
להכנת הביצים העלומות, מרתיחים מים בסיר. בינתיים, שוברים את הביצים לקערה נפרדת. כאשר המים חמים, יוצרים מערבולת בעזרת כף ומחליקים את הביצים אחת-אחת למרכז. מבשלים במשך 3 דקות, מוציאים בעדינות בעזרת כף מחוררת ומניחים בצד.
להכנת רוטב הבנדיקט, מערבבים בקערה את כל המרכיבים ומבשלים בבן מארי על אש נמוכה עד שהרוטב מסמיך מעט. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף כף מים חמימים ולערבב. להרכבת המנה, ניתן לקלות את פרוסות הלחם בטוסטר לקבלת מרקם קריספי. מורחים גבינת סימפוניה על כל פרוסה, מניחים מעל 50 גרם סלמון מעושן, ביצה עלומה ומעליה רוטב בנדיקט. מומלץ לקשט בעירית קצוצה. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 666
חלבון – 50
פחמימה – 36
שומן – 33
ערכים לפי מבפ – 1.5 מבפ חלבון + מבפ פחמימה + 1.5 מבפ שומן