מצרכים:
•בטטה בינונית
•ביצה
•כף קמח
•2 כפות רסק עגבניות
•2 כפות מים
•100 גרם גבינה צהובה מגורדת 5%
•כף שמן זית
•אבקת שום ומלח
אופן ההכנה:
•בשלו את הבטטה במיקרו כ-10 דקות.
•קלפו אותה, רסקו אותה והוסיפו את הביצה והקמח.
•רססו במעט שמן תבנית אפייה
•מרחו את הבלילה בצורה יפה של עיגול/ריבוע.
•אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-20 דקות.
•מוציאים מהתנור ומורחים את הרוטב על הבסיס (לא על הקצוות!)
•מפזרים את הגבינות ותוספות מעל, ומכניסים ל200 מעלות ל13 דקות נוספות:
ערך תזונתי למנה ללא תוספות:
720 קלוריות
50 חלבון
89 פחמימה
22 גרם שומן
חצי מגש נחשב כ
מנת חלבון+ מנת פחמימה+ 0.5 מנת שומן