מצרכים:
1 בטטה
ביצה
פרוסת גבינה צהובה 9%
תוספות לבחירה כמו גמבה ובצל ירוק
ספריי שמן זית
מלח הימלאיה ופלפל
אופן הכנה:
שוטפים טוב טוב את הבטטה, מחוררים אותה עם מזלג ומשמנים מעט עם ספריי שמן זית.
מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 35-45 דקות עד שהבטטה מתרככת ומוציאים.
נותנים לבטטה להתקרר מעט ופותחים אותה בעזרת חיתוך ישר באמצע.
מועכים את הבטטה שבפנים, מוסיפים מלח פלפל ושום גבישי, ביצה מקושקשת ותוספות כמו ירקות וגבינה צהובה.
מחזירים לתנור לאפייה של עוד 10-15 דקות ב 170 מעלות ובתאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 286
חלבון – 19
פחמימה – 34
שומן – 8
ערכים לפי מבפ – 0.5 מבפ חלבון + 1 מבפ פחמימה + 0.25 מבפ שומן