עראיס לחיטוב

 

מצרכים למנה אחת:
לעראיס –
פיתה אחת רגילה מקמח לבן 
130 גרם בשר טחון מספר 4 
ספריי שמן זית
35 גרם חצי בצל קטן
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, אבקת שום גבישי, בהרט, פפריקה
חופן פטרוזיליה שטופה 

לטחינה בצד –
30 גרם טחינה
30 גרם מים קרים
כף לימון סחוט
רבע כפית אבקת שום
20 גרם פטרוזיליה
20 גרם כוסברה
מלח לפי הטעם

אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. טוחנים (או קוצצים ידנית) חצי בצל קטן וחופן פטרוזיליה במעבד מזון. מעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון והתבלינים לפי הטעם, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. נותנים לתערובת לנוח 10 דקות לספיגת טעמים, ואז דוחסים לתוך 2 חצאי פיתה.
מחממים מחבת פסים על אש גבוהה וצולים את הפיתה 2-3 דקות מכל צד, עד להיווצרות שכבת קריספיות יפה. הופכים גם על הצד הפתוח וצולים לעוד כדקה. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור למשך 6 דקות נוספות, עד שהבשר מבושל לחלוטין והפיתה נותרת פריכה.

להכנת הטחינה: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם חלק. חותכים את העראיס לרבעים, מגישים עם הטחינה וסלט קצוץ בצד. בתיאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 617
חלבון – 36
פחמימה – 50
שומן – 24
ערכים לפי מבפ – מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה + מבפ שומן

 

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה