סלט חצילים בטחינה

מצרכים:
2 חצילים בינוניים 
75 גרם טחינה גולמית
1 שן שום כתושה
6 כפות מיץ לימון (סחוט טרי)
שליש כוס מים
מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה: 
מחוררים את החציל עם מזלג, מחממים תנור ל220 מעלות וצולים אותו 40-45 דקות עד שהוא רך ומצומק.
מערבבים טחינה גולמית, שום, מיץ לימון, מים, מלח ופטרוזיליה עד לקבלת תערובת חלקה.
מצננים את החציל, חוצים אותו ומוציאים את הבשר לקערה. קוצצים ומועכים בעזרת מזלג.
מוסיפים את הטחינה בהדרגה, מערבבים עד לסמיכות הרצויה, מתקנים תיבול ומגישים.
*שומרים במקרר, מומלץ להגיש קר או בטמפרטורת החדר.

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 748 
חלבון – 23
פחמימה – 67
שומן – 47
ערכים לפי מבפ – 1.5 מבפ פחמימה + 2.5 מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה