מצרכים:
50 גרם בצל קצוץ
150 גרם פטריות שמפיניון טריות קצוצות
150 גרם ערמונים קלויים מוכנים לאכילה
800 מל מים
מלח פלפל כפית מרק עוף פרווה שום גבישי
חופן עלי פטרוזיליה שטופים וקצוצים קצוצים
אופן הכנה:
מחממים סיר על אש בינונית ומרססים מעט ספריי שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים במשך 3 דקות עד להזהבה קלה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות, ממליחים מעט, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-10 דקות, עד שהפטריות מגירות נוזלים.
מוסיפים את הערמונים והמים, מביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך כ-20 דקות.
טוחנים את המרק באופן חלקי בעזרת בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם סמיך אך עם מעט חתיכות של פטריות וערמונים.
טועמים, מתקנים תיבול לפי הצורך ומגישים. בתיאבון!
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 349
חלבון – 11
פחמימה – 67
שומן – 3
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל4 מנות – 0.5 מבפ פחמימה