מוקפץ פחימאסה בסגנון אסייתי

מצרכים ל2 מנות:
ספריי שמן זית
⁠250 גרם רצועות שייטל
חבילה של אטריות עבות מזרח ומערב (200 גרם)

לרוטב:
2 כפיות רוטב סויה קיקומן (60 קל ל100 גרם)
⁠40 גרם רוטב טריאקי ללא סוכר של סקיני פסטה
⁠30 גרם צילי מתוק (41 קל ל100 גרם)
⁠2 כפיות סילאן טבעי
⁠20 גרם חמאת בוטנים
⁠20 מל מים לדילול הרוטב
 
לירקות המוקפצים:
50 גרם שעועית ירוקה
⁠80 גרם גמבות צבעוניות חתוכות לרצועות
⁠30 גרם גזר חתוך לרצועות דקות
⁠50 גרם פטריות חתוכות 
⁠30 גרם בצל חתוך לרצועות דקות
⁠40 גרם פרחי ברוקולי
 
לקישוט בסוף:
30 גרם בוטנים קלויים קצוצים
 
אופן הכנה:
מחממים מחבת גדולה או ווק עם ריסוס שמן זית.
צורבים רצועות שייטל על חום גבוה 2-3 דקות, עד שהן משנות צבע. מוציאים לצלחת.
מרססים שוב את אותה המחבת בקצת ספריי שמן זית, מוסיפים בצל, ברוקולי, גמבות, גזר, שעועית ופטריות. מקפיצים 5 דקות עד שהירקות מתרככים אך נשארים קראנצ'יים.
מחזירים את השייטל למחבת, משרים את האטריות 10 שניות במים רותחים ומוסיפים לירקות (בלי המים).
בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים לרוטב, מוסיפים למחבת, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות לספיגת טעמים.
*אם הרוטב יוצא סמיך ניתן לדלל עם עוד מעט מים עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
מוסיפים מעל בוטנים קצוצים ומגישים 🙂
 
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1080
חלבון – 82
פחמימה – 112
שומן – 36
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 מנות – 0.75 מבפ חלבון + 0.75 מבפ פחמימה + מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה