מאפה פילו ובשר

מצרכים ל2 מאפים:
4 דפי בצק פילו מופשרים – רצוי לילה לפני במקרר
ספריי שמן זית
250 גרם בשר טחון מספר 4
50 גרם בצל קצוץ
25 גרם צנוברים 
50 גרם שזיפים שחורים מיובשים קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
22 גרם סילאן
מלח פלפל שום גבישי
ביצה 1 
6 גרם שומשום

אופן הכנה:
מרססים על מחבת קצת שמן אבוקדו ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים 2 דקות ומעבירים לקערה.
באותה המחבת קולים את הצנוברים, מוסיפים את השזיף הקצוץ והבשר, מתבלים בסילאן והתבלינים, מערבבים ומצננים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מרססים שמן אבוקדו או זית מעל דף פילו, מניחים עוד דף פילו מעליו.
מניחים את המלית, מקפלים את השוליים ומגלגלים לרולדה. ככה עושים גם עם המאפה השני.
מברישים ביצה טרופה, מפזרים שומשום ואופים 30–35 דקות, עד להזהבה. בתאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1276
חלבון – 73
פחמימה – 163
שומן – 31
ערכים לפי מבפ ליחידה – מבפ חלבון + 1.75 מבפ פחמימה + מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה