מצרכים ל-4 מאפים:
4 דפי פילו
ספריי שמן זית
למלית:
חבילת גבינת טוב טעם 3% טרה
כף תמצית וניל
50 גרם אבקת סוכר סוויטאנגו
כף אינסטנט פודינג וניל סוויטאנגו
2 כפות קורנפלור
ביצה
לטופינג:
200 גרם פירות יער לקישוט למעלה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות.
להכנת המלית, מערבבים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מרססים דף פילו קלות בספריי שמן זית, מניחים עליו דף נוסף ומדביקים ביניהם. חוזרים על הפעולה עם שני הדפים הנותרים. חותכים כל צמד דפי פילו לשניים, כך שמתקבלות 4 חתיכות בסך הכול.
מזלפים במרכז כל חתיכה כמות שווה של המלית. מקפלים את הצדדים כלפי פנים לצורת סירה.
מפזרים מעל כל מאפה 50 גרם פירות יער, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 20 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 950
חלבון – 62
פחמימה – 159
שומן – 14
ערכים לפי מבפ ליחידה – 0.5 מבפ חלבון + מבפ פחמימה