לאפה שווארמה הודו

מצרכים:
ללאפה:
100 גרם קמח
60 מל מים רותחים 
חצי כפית מלח 

לבשר:
260 גרם שווארמה הודו
תבלינים: מלח, פלפל שחור, שום גבישי, פפריקה או תיבול לשווארמה

לטחינה בצד:
30 גרם טחינה
25 גרם מים
כף לימון סחוט
מלח

אופן הכנה:
מכינים את הבצק ללאפה: מערבבים קמח, מלח ומים ביחד ולשים 5-7 עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח 20 דקות.
מתבלים את רצועות השווארמה, מעבירים למקרר ונותנים לטעמים להיספג במשך 20 דקות.
חוזרים לבצק: מחממים מחבת על אש גבוהה ובנתיים מרדדים את כדור הבצק לעובי של עד 0.5 סמ.
כשהמחבת חמה מניחים עליה את הבצק כשכל צד בין 2 ל 3 דקות.
לאחר ספיגת הטעמים מרססים קצת ספריי שמן זית על אותו המחבת. 
מוסיפים את רצועות השווארמה ומטגנים תוך ערבוב במשך 5-7 דקות, עד שהן מוכנות ומשחימות מעט.
מכינים את הטחינה: מוסיפים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים עד לאיחוד.
מורחים על הלאפה את הטחינה, מוסיפים את רצועות השווארמה ומגלגלים.
הצעה – להגיש עם סלט קצוץ בצד. בתאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1013
חלבון – 78
פחמימה – 87
שומן – 38
ערכים לפי מבפ – 2 מבפ חלבון + 2 מבפ פחמימה + 2 מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה