גיוזה פרגיות

מצרכים ל2 מנות:
לבצק:
140 גרם קמח
חצי כפית מלח הימלאיה
50 מל מים
חצי ביצה

למילוי:
150 גרם בשר פרגיות טחון
35 גרם בצל לבן קצוץ דק
50 גרם פטריות טריות
10 גרם סויה דלת קלוריות עד 60 קל ל 100 גרם
תבלינים: מלח פלפל 

לרוטב (אופציונלי):
30 מל סויה דלת קלוריות
10 מל חומץ אורז
5 מל שמן שומשום
בצל ירוק
צ'ילי גרוס

אופן הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, מלח, הביצה ואת רוב המים. מערבבים ולשים כמה דקות (אם צריך מוסיפים את יתרת המים. הבצק צריך להיות חלק, די קשה ולגמרי נוח לעבודה). מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד לחצי לשעה.
מערבבים את כל מצרכי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים לה לעמוד 10 דקות לפחות לספיגת טעמים.
מרדדים את הבצק במכונת פסטה או במערוך על משטח מקומח מעט עד לקבלת עלה דק. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת חותכן עוגיות בקוטר של כ-10 ס"מ. משך כל זמן ההכנה, שומרים את עיגולי הבצק כשהם מונחים על נייר אפיה ומכוסים במגבת לחה.
מניחים במרכז כל עיגול כף מהמילוי. מרימים את שולי הבצק משני צדדיו אל מעל למילוי, מהדקים היטב וצובטים לשוליים מסולסלים. מניחים את הכיסונים בכלי אידוי , מכסים ומבשלים על אדים כ-12 דקות. 
מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב יחד בקערת הגשה ומניחים בצד. 
אופציונלי: אפשר לצרוב במחבת לקריספיות מלמטה.

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 725
חלבון – 47
פחמימה – 107
שומן – 11
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 יחידות – 0.75 מבפ חלבון + 1.5 מבפ פחמימה (כולל הרוטב)

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה