בודה בול עם קוביות טונה

מצרכים:
190 גרם בורגול מבושל
150 גרם קוביות פילה טונה 
ספריי שמן זית
מלח פלפל לפי הטעם
50 גרם בטטה קלויה 
30 גרם אבוקדו פרוס 
ביצה מבושלת חצי קשה 
מלפפון חמוץ בינוני חתוך לקוביות

לרוטב: 
20 מל טחינה גולמית 
כף וחצי מים
חצי כף מיץ לימון
רבע כפית מלח

אופן הכנה: 
מבשלים את הבורגול ביחס של 1:1 מים ובורגול עד לריכוך.
להכנת הבטטה, מקלפים וחותכים לקוביות, מתבלים לפי הטעם, מרססים מעט שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד לריכוך.
להכנת הביצה חצי-קשה, מבשלים במים רותחים במשך 4-8 דקות, בהתאם למרקם הרצוי.
להכנת הטונה, מחממים מחבת על אש בינונית ומרססים מעט שמן זית. מערבבים את קוביות הטונה עם מלח ופלפל, וצולים במחבת במשך 2-3 דקות מכל צד.
להכנת הרוטב, מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת מרקם חלק. אם הרוטב סמיך מדי, ניתן להוסיף מים בהדרגה עד למרקם הרצוי.
להרכבת המנה, מניחים בקערה 190 גרם בורגול, מוסיפים מעל את קוביות הטונה, הבטטה הקלויה, האבוקדו הפרוס, הביצה המבושלת והמלפפון החמוץ. מזלפים מעל את הרוטב ומגישים. בתיאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 640
חלבון – 56
פחמימה – 50
שומן – 23
ערכים לפי מבפ – מבפ חלבון + 1.25 מבפ פחמימה + מבפ שומן 

 

 

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה