באן כתף מפורק

מצרכים ל 5 מנות:
250 גרם (5 יחידות) לחמניות באן מאודות של דים סאם
500 גרם קוביות כתף בקר מס 5

מרינדה:
22 גרם סילאן
50 גרם בצל פרוס
חצי כפית שום גבישי
חצי כפית פפריקה מתוקה 
חצי כפית פלפל שחור גרוס 
חצי כפית מלח
10 מל שמן זית
50 מ"ל מים 

אופן הכנה:
מערבבים את כל המצרכים למרינדה, מעבירים לקערה עם הבשר, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח במשך שעה וחצי במקרר.
מחממים תנור ל 150 על מצב עליון תחתון, מסדרים את הבשר בסיר שמתאים לתנור, מכסים היטב (אפשר גם עם נייר אלומיניום) ואופים 3.5-4 שעות עד שהבשר מתפרק בקלות. אם יש צורך בין לבין ניתן לערבב את הבשר.
כשהבשר מוכן, מוציאים אותו לצלחת ובעזרת שני מזלגות מפרקים אותו לסיבים דקים.
מחזירים את הבשר המפורק חזרה לרוטב שבסיר ומערבבים היטב.
לכל באן מכניסים 100 גרם בשר מפורק, אפשר להוסיף מעל ירוקים ופלפל חריף.

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1457
חלבון – 118
פחמימה – 142
שומן – 44
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל5 יחידות – 0.75 מבפ חלבון + 0.75 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה