נשנושי חמאת בוטנים

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

את עוגיות הבוטנים האלו קל מאוד להכין, הן מספקות פתרון למשהו מתוק לצד הקפה של הבוקר או משהו מתוק אחר הצהריים.


מצרכים :
 כף חמאת בוטנים טבעית
 200 גרם בוטנים
 0.5 כוס סוכר חום
 1.5 כפות קמח
 0.5 כפית אבקת אפייה
 ביצה גדולה אחת
0.5 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:
1. תקחו את הבוטנים ותכניסו למעבד המזון או קוצצים אותם דק דק. מוציאים 3 כפות מהבוטנים לקערה קטנה ושומרים בצד. מוסיפים את הסוכר לבוטנים שנותרו במעבד המזון, וממשיכים לעבד עד שהבוטנים טחונים דק (היזהרו מעיבוד יתר. שלא ייהפך לסוג של משחה). מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומעבדים כמה שניות נוספות.

2. טורפים את הביצה עם תמצית הווניל, ומוסיפים למעבד המזון יחד עם חמאת הבוטנים. מעבדים בלחיצות על כפתור הפולסים עד שנוצר בצק אחיד. מעבירים את הבצק לצלחת.

3. מרפדים תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה. מחממים את התנור ל 170 מעלות.

4. מודדים חצאי כפות מהתערובת ומגלגלים לכדורים.טובלים צד אחד של כל כדור בבוטנים הקצוצים השמורים.

מסדרים את הכדורים בתבנית המרופדת כשהצד הטבול בבוטנים כלפי מעלה. משאירים רווחים של כמה ס"מ בין כדור לכדור. משטחים את הכדורים מעט ואופים במשך 15-12 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 9 דקות, כדי להבטיח אפייה אחידה) רק עד שהעוגיות מתחילות להשחים ומרכזן יבש למגע. מצננים כ 10 דקות.

*ערכים תזונתיים לכל עוגייה – בהנחה שמתקבלות כ 18 עוגיות:

105  קלוריות
9  גרם פחמימה
 6 גרם שומן
4  גרם חלבון

*1.5 עוגיות = 

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה