מצרכים:
כף חמאת בוטנים טבעית
200 גרם בוטנים
1/2 כוס סוכר חום
1.5 כפות קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
ביצה גדולה אחת
1/2 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
הכניסו את הבוטנים למעבד מזון או לקצוץ אותם דק דק. הוציאו 3 כפות מהבוטנים לקערה קטנה ושימרו בצד. הוסיפו את הסוכר לבוטנים שנותרו במעבד המזון, והמשיכו לעבד עד שהבוטנים טחונים דק (היזהרו מעיבוד יתר. שלא ייהפך לסוג של משחה). מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומעבדים כמה שניות נוספות.
טירפו את הביצה עם תמצית הווניל, והוסיפו למעבד המזון יחד עם חמאת הבוטנים. עיבדו בלחיצות על כפתור הפולסים עד שנוצר בצק אחיד והעבירו את הבצק לצלחת.
ריפדו תבנית אפייה שטוחה בנייר אפייה וחממו את התנור ל 170 מעלות.
מדדו חצאי כפות מהתערובת וגלגלו ל11 כדורים. טיבלו צד אחד של כל כדור בבוטנים הקצוצים השמורים.
סדרו את הכדורים בתבנית המרופדת כשהצד הטבול בבוטנים כלפי מעלה. השאירו רווחים של כמה ס"מ בין כדור לכדור. שטחו את הכדורים מעט ואפו במשך 15-12 דקות (סובבו את התבנית אחרי 9 דקות, כדי להבטיח אפייה אחידה) רק עד שהעוגיות מתחילות להשחים ומרכזן יבש למגע. מצננים כ 10 דקות.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 1870
חלבון – 66
פחמימה – 154
שומן – 99
ערכים לפי מבפ לעוגייה – 0.5 מבפ פחמימה + 0.5 מבפ שומן