מצרכים:
חצי בטטה גדולה
40 גרם אבוקדו בינוני
30 גרם יוגורט ללא טעמים 0%
15 גרם גבינת שמנת סימפוניה
כפית חרדל דיז'ון
שן שום שלמה
ביצה שלמה
1/4 כפית מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מרתיחים ביצה למשך 6-8 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
בינתיים, מערבבים במעבד מזון אבוקדו, יוגורט, גבינת שמנת, דיז'ון, שום, מלח ופלפל ומעבדים עד לקבלת תערובת חלקה לחלוטין.
מחממים מחבת גריל לא נדבקת על אש גבוהה ופורסים בטטה לפרוסות בעובי של 1/4 ס"מ.
צולים במשך 7-10 דקות מכל צד, מוציאים מהאש ומעל שמים מוס אבוקדו וביצה.
*אופציונאלי – מפזרים מעט מלח נוסף ומגישים.
ערכים תזונתיים:
קלוריות – 530
חלבון – 19
פחמימה – 83
שומן – 14
ערכים לפי מבפ בחלוקה ל2 מנות – 0.5 מבפ חלבון + מבפ פחמימה + 0.25 מבפ שומן