בורקס גבינתי מדפי אורז

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email


בכל דף אורז יש כ- 36 ק״קל מה שמפחית משמעותית את כמות הקלוריות בין בורקס דפי אורז לבורקס פילו/בצק עלים.
 
מרכיבים:
10 דפי אורז
 5 פרוסות גבנה צהובה 9%
 80 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5%
40 גרם גבינה במרקם שמנת שום-שמיר 5% (או כל טעם אחר לבחירתכם)
15  ג׳ עגבניות מיובשות (6 יח׳) (ללא שמן)
ביצה
2  כפיות פסטו


אופן ההכנה:
1. יש לחתוך את הגבינה הצהובה לחתיכות קטנות ככל האפשר ולערבב בקערה ביחד עם הגבינות האחרות, העגבניות והביצה.
2. יש למלא קערה גדולה במים ולפרוס לצידה מגבת.
לוקחים דף אורז אחד, מכניסים את כולו למים ל5 שניות ומוציאים (הוא לא אמור להיות רך בשלב הזה(.

3. שמים אותו על המגבת, ובקצה של הדף אורז שמים כ-20 גרם מתערובת הגבינות.
סוגרים את דף האורז ומקפלים (בשלב הזה דף האורז מתחיל להתרכך(
שימו לב לא לחכות יותר מדי לאחר הוצאת דף האורז מהמים כי אחרת הוא יהיה רך מדי ולא נוח לעבודה.
4.  לאחר הכנת כל הבורקסים ניתן למרוח ביצה ושומשום, ולהכניס לתנור ב180 מעלות לחצי שעה.
שימו לב שדף האורז לא מזהיב כמו בורקס ולכן ניתן להוציא לאחר הזהבה קלה
.
*ערכים תזונתיים:
אנרגיה: 826 קק״ל, חלבון: 56 ג׳ .
ליחידה: 82.6 קק״ל, 5.6 ג׳ חלבון .
*2 יחידות = מנת פחמימה.

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה