בורקס גבינות ותרד מבצק פילו

מצרכים ל-6 בורקסים בינוניים:
3 דפי בצק פילו מופשרים 
ספריי שמן זית
60 גרם גבינת טוב טעם 
30 גרם קוטג' 3%
30 גרם בולגרית 5% למריחה 
50 גרם גבינה צהובה 9%
10 גרם קורנפלור
חופן תרד
35 גרם בצל לבן קצוץ
מלח פלפל
חצי ביצה להברשה 
6 גרם שומשום לקישוט 

אופן הכנה: 
מחממים מחבת על אש בינונית, מרססים מעט ספריי שמן זית ומטגנים את התרד והבצל במשך כמה דקות, עד להשחמה קלה ולהצטמצמות נפח התרד. מסירים מהאש ומניחים לצינון קל.
בקערה נפרדת מערבבים את כל מרכיבי תערובת הגבינות עד לאיחוד. מוסיפים את התרד והבצל ומערבבים שוב.
מניחים את שלושת דפי הפילו זה על גבי זה, מרססים ספריי שמן זית בין כל שכבה להדבקה. חותכים את הדפים ל-6 ריבועים שווים, מניחים במרכז כל אחד כף מתערובת הגבינות.
מברישים את קצוות הבצק בביצה טרופה וסוגרים לצורת משולש. מברישים גם את החלק העליון בביצה, ומפזרים מעל שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהבורקסים מזהיבים וקריספיים. בתיאבון!

ערכים תזונתיים:
קלוריות – 718
חלבון – 47
פחמימה – 92
שומן – 15
ערכים לפי מבפ ליחידה – 0.25 מבפ חלבון + 0.5 מבפ פחמימה

תודה רבה!

השאלון נשלח בהצלחה